Vaskulära Lesioner Bilder

Vaskulära Lesioner

Besväras du av röda blodkärl?


Vaskulära lesioner orsakas av många eller stora kärl som ligger direkt under huden. Dessa lesioner förekommer i många storlekar och former och kan finnas över hela kroppen. De förekommer i en mängd olika former såsom portvinsmärken, skadade kapillärer, diffus rodnad, hemangiom och körsbärs angiomas. Du behöver inte längre acceptera det som ett medfött problem eller något som kommer med åldern.


Hur fungerar en behandling med Ellipse?


Korta, säkra skurar av ljus riktas mot huden. Dessa kan vara synliga Intense Pulsed Light (som Ellipse kallar I²PL-teknik) eller från en laser, beroende på det tillstånd du vill behandla. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som används absorberas av hemoglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring, läggs ett tunt lager gel (som används i ultraljud undersökningar) på huden innan behandlingen.


Vilka kärl kan behandlas?


Många olika problem kan behandlas. Behandlingar är som mest effektivt på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandlingen. Om huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan blodkärlet bakgrundsfärgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Men, Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika hudtyper som levererar rätt energi för din just din hy. Bilderna i den här broschyren kommer att ge dig en uppfattning om vad som är möjligt.


Hur lång tid tar en behandling med Ellipse?


Ofta kan flera blodkärl riktas i en ljusblixt. Behandlingstiden beror på området och de många olika kärl som skall behandlas. En session varar vanligtvis i 15-20 minuter.


Behöver jag vidta speciella åtgärder före och efter behandling?


Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden. Den solbrända huden absorberar mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling. Normalt sett behövs ingen efterbehandling, men för personer med känslig hud kan det vara bra att lägga på en kall kompress (en kall fuktig trasa) omedelbart efter behandlingen eller lägga på någon salva rekommenderad av läkare. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskyddskräm (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.


Hur många Ellipsebehandlingar behöver jag?


Antalet behandlingar beror på placering och antal kärl som skall behandlas.


Gör behandlingen ont?


Ingen anestesi krävs och många patienter beskriver den behandlingen som en snärt från en gummisnodd följt av en känsla av värme liknande den du känner efter en dag på stranden.


Hur kan jag vara säker på att Ellipse är säker och effektiv?


Kliniska tester som dokumenterar Ellipse säkerhet och effektivitet har utförts av ledande läkare före lanseringen av behandlingarna och dessa har dokumentationer har publicerats i respekterade, refererande medicinska tidskrifter. Du är välkommen att läsa dessa vetenskapliga dokument på Ellipse webbsida www. ellipse.com.