Rosacea Bilder

Rosacea

Har du Rosacea?


Rosacea kan vara mycket irriterande. Andra människor märker inte den diffusa rodnaden eller de små blodkärlen (kallas telangiectasias) i ditt ansikte så mycket som du gör. Din läkare har förmodligen bett dig att föra dagbok för att kunna identifiera vad som påbörjar eller förvärrar din rosacea. En behandling med Ellipse kan hjälpa till att minska symtomen.


Hur fungerar en Ellipsebehandling?


Korta, säkra stötar av IPL-ljus (kallat I²PL-teknik av Ellipse, men kallas oftast laser) riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina besvärande blodkärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen av, vilket orsakar att kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring av IPL-ljus, läggs ett tunt lager gel (som används vid ultraljudsundersökningar) på huden innan behandlingen


Vad kan behandlas?


Den vanligaste behandlingen tar hand om den diffusa rodnaden som finns i ett tidigt stadium av rosacea, men individuella kärl som utvecklas i ett senare stadium kan också behandlas. Behandlingar är mest effektiva på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandling. Om huden är minndre solbränd, blir kontrasten mellan blodkärl och bakgrundsfärg på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Men, Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika typer av hud som levererar rätt energi för just din hy.


Hur lång tid tar en Ellipsebehandling?


Behandlingstiden beror på det område som skall täckas och antalet distinkta kärl som skall behandlas . En enda session varar normalt 10-20 minuter


Måste jag vidta vissa försiktigetsåtgärder före och efter behandling?


Ljuset som används är ett helt säkert och synligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling. Generellt krävs ingen eftervård, men särskild noggrannhet är nödvändig efter behandlingen. Personer med känslig hud kan lägga en kall kompress (en kall fuktig trasa) på det behandlade området omedelbart efter behandling eller lägga på en salva föreskriven av läkare. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.


Hur många Ellipsebehandlingar krävs?


Antalet behandlingar beror på placering och antal blodkärl. Kliniska studier har bekräftat att 1-4 behandlingar brukar krävas och det med 1 månads intervaller.


Gör det ont?


Ingen anestesi krävs och många patienter beskriver behandlingen som praktiskt taget smärtfri, som en snärt från en gummisnodd följt av en värmekänsla liknande den du känner efter en dag på stranden.


Kan jag vara säker på att Ellipsebehandlingen är säker och effektiv?


Kliniska tester som dokumenterar Ellipse säkerhet och effektivitet har utförts av ledande läkare före lanseringen av behandlingarna och dessa dokumentationer har publicerades i respekterade, refererande medicinska tidskrifter. Du är välkommen att läsa dessa vetenskapliga dokument på Ellipse webbsida www.ellipse.com.