Solskadad Hud Bilder

Solskadad Hud

De flesta vill ha en ung och fräsch look


Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. Ellipsebehandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Photo rejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.


Hur fungerar en Ellipsebehandling?


Ellipsebehandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad. Din hudvävnad förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink. Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas. För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden (som Ellipse kallar I²PL-teknik, men kallas oftast laser). Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av hemaglobin i de fina blodkärlen och melaninet i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller hemaglobin är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.


Kan jag behandlas?


Behandlingarna är mest effektiva på patienter med ljus hud utan solbränna. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan åldersfläckar/blodkärl och färgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Men, Ellipse har förprogrammerade inställningar för olika hudtyper som levererar rätt energi för just din hy.


Hur lång tid tar en Ellipsebehandling?


En hel ansiktsbehandling tar mindre än 20 minuter. Du bör räkna med totalt 1-3 behandlingar innan du uppnår önskat resultat.


Gör det ont?


Ingen bedövning krävs och många patienter beskriver behandlingen som praktiskt taget smärtfri, som en snärt från en gummisnodd följt av en värmekänsla liknande den du får efter en solig sommardag på stranden.


Måste jag vidta speciella åtgärder före och efter behandling?


Det ljus som används är ett helt säkert och synligt ljus. Det är dock viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Generellt är ingen speciell vård nödvändig efter behandlingen, men personer med känslig hud kan lägga på en kall kompress (en kall fuktig trasa) på det behandlade området direkt efter behandlingen eller använda en salva föreskriven av läkare. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas


Vad kan jag förvänta mig?


Du kanske tycker att huden ser lite “smutsig” ut i ett par dagar efter behandlingen. Sedan märker du att huden ser slätare och fräschare ut. Du kan välja att göra 1-2 årliga behandlingar för att underhålla ditt ungdomliga utseende.


Hur kan jag veta att Ellipse är säker och effektiv?


Kliniska prövningar som dokumenterar Ellipse säkerhet och effektivitet har genomförts av ledande läkare innan behandlingen lanserades och detta publicerades i respekterade och rekommenderade medicinska tidskrifter. Du är välkommen att se dessa vetenskapliga publikationer på Ellipse webbsida www.ellipse. com.