Hårborttagning Bilder

Hårborttagning

Säker och effektiv hårborttagning


Ellipse använder korta, säkra pulser av IPL-ljus ( kallas I²PL-teknik av Ellipse, men kallas oftast laser) för att ta bort oönskat hår på hela kroppen på några minuter. Resultatet håller i åratal.


Hur fungerar en Ellipsebehandling?


Ett tunt lager gel (liknande ultraljudsgel) appliceras på huden innan behandlingen för att säkerställa att maximal mängd ljus tränger in i huden. Ellipse applikatorn pressas mot huden och en noggrant kontrollerad puls av synligt ljus frigörs. Potentiellt skadliga våglängder och våglängder som bara värmer upp vattnet i huden avlägsnas med hjälp av en patenterad Ellipse Dual Modefiltrering. Det återstående ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i håret. Melaninet omvandlar ljuset till värme som färdas ner i håret, värmer hårsäcken och stoppar framtida hårväxt.


Kan allt hår på kroppen behandlas?


Då behandlingen bygger på att ljus absorberas av melanin, måste det finnas melanin i håret. Det innebär att ljusblont, rött , grått och vitt hår inte svarar på behandlingen, medan den mest effektiva behandling ses med mörka hår. Ellipse kan behandla alla hudfärger och har förprogrammerade inställningar för olika tjocklek på håret och olika hudfärger för att matcha just dina behov.


Hur lång tid tar en Ellipsebehandling?


Ett stort antal hårstrån kan behandlas i en ljusblixt. Behandling av överläppen tar cirka 5 minuter, medan en rygg eller båda benen tar 20-30 minuter.


Hur många Ellipsebehandlingar behöver jag?


Varje hårstrå har en livscykel; det växer under en tid, faller av, vilar och börjar sedan växa ut igen. Det är bara hår som växer som kan behandlas, så du behöver upprepa behandlingen med jämna mellanrum tills alla hårsäckar har behandlats medan det växer. Längd och tid för tillväxtcykler påverkas av många faktorer såsom stället på kroppen, hormonnivåer och ålder. Kliniska studier har visat att det vanligen behövs 3-6 behandlingar och intervallerna mellan behandlingarna är normalt 1-3 månader.


Behöver jag vidta särskilda försiktighetsåtgärder före och efter behandling?


Det är viktigt att inte plocka, rycka, vaxa eller använda hårborttagningsprodukter under fyra veckor före behandlingen. Dett a garanterar att så många folliklar som möjligt innehåller ett hår som kan förstöras. Det är också viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol produkter) före och under behandlingsperioden. Annars kan din solbrända hud absorbera ljuset istället för ditt hår. Det rekommenderas också att använda solkräm (min. SPF 30) några veckor eft er behandlingen.


Gör det ont?


Smärttoleransen är mycket individuell. Ingen bedövning krävs och de flesta människor beskriver känslan som praktiskt taget smärtfri och liknar det med en snärt av en gummisnodd på huden.


Hur vet jag att en Ellipsebehandling är säker och effektiv?


Kliniska prövningar som dokumenterar Ellipse säkerhet och effektivitet har genomförts av ledande läkare innan lanseringen av produkten och det har varit i dagligt bruk i över 15 år, med - unikt - en 10 års uppföljningsstudie som visar långvariga resultat. Du är välkommen att se dessa vetenskapliga publikationer på Ellipse webbsida www.ellipse.com.